Alla inlägg under november 2008

Av Sofia - 26 november 2008 16:34


Jag kräks på min riksartikel, som inte ens hunnit bli en artikel än. Har suttit och läst samtliga riksdagsdokument som innehåller orden "tidelag", "djurpornografi" eller "våld mot djur", publicerade efter millenieskiftet.


Det har tagit en jäkla tid kan jag meddela. Jag törs nästan kalla mig expert på ämnet vid det här laget. Nu ska jag bara försöka trycka ihop all info till en förståelig text. Önska mig lycka till! Det lär behövas.

Av Sofia - 25 november 2008 22:50


Nu är jag glader igen. Anna kom hem, det var typ det som krävdes. Det är inge roligt att komma fram till en tom lägenhet och sitta och uggla, i kontrast till all kärlek jag fått i helgen. Ni vet vad de säger? Borta bra men hemma bäst. För mig kommer nog "hemma" alltid att vara Nordmaling/Umeå. Men det är ganska skönt här nere också.   


Kvällens gladhetsfaktorer:

  • Anna har bjudit med mig på Klungan + middag på lördag
  • Jag har kommit på ett ämne till riksartikeln
  • Skellefteå vann i förlängning mot Färjestad
  • Knäckglassen som minst-systra lämnat kvar
  • Biljettbokning av hemresa till jul


Det känns lika mycket vinter i Stockholm.

Av Sofia - 25 november 2008 18:20


Ni får ursäkta. Jag måste få spy lite galla nu. Eftersom mitt flyg blev inställt igår fick jag omboka min biljett till idag. Mitt plan skulle gå 09.35 Jag kom till flygplatsen vid 09.00 och när jag skulle checka in fanns inte min bokning. Jag väntade på hjälp i vad som kändes som en evighet och var helt övertygad om att jag skulle missa planet. Till slut hittade personalen mig i registret och jag fick gå igenom säkerhetskontrollen.


När jag kommer till gaten inser jag att planet är 90 min försenat. Det var bara att försöka hålla god min och vänta. Efter att ha flygigt över halva Sverige fick vi flyga i små cirklar över Stockholm i väntan på att få landa.


Jag hade självklart missat bussen till Märsta som jag skulle ha tagit två timmar tidigare och fick vänta på en annan som var 15 minuter sen. Efter det fick jag vänta på att tåget från Märsta skulle lämna perrongen då det också var försenat. Jag var framme i Huddinge 14.00 och hade missat både regeringsbesök och Jennys födelsedagslunch. Lite surigt.


Nu tycker jag väldigt mycket synd om mig själv och skyller min dåliga självdisciplin på det. Jag har inte börjat med riksartikeln (inte ens valt ämne) och jag har inte så mycket som sneglat på studielitteraturen som ligger i en ondskefull hög och väntar på mig.

Av Sofia - 25 november 2008 14:41


Det var inte så dumt att få en extra dag i Umeå. Jag låg och myste i sängen långt efter det att Jonas åkt till jobbet. Sen såg jag den animerade filmen ”Horton hears a who” med bland annat Jim Carrey och min favvo Steve Carell i rollerna. Den rekommenderas varmt. Man blir lycklig av den.

Efter att min kusin Fannie  läst bloggen om mitt inställda plan, bjöd hon över mig på en fika. Så jag trotsade snöstormen och tog en vinterpromenad till henne. Den var allt annat än behaglig kan jag meddela, men jag är oerhört lycklig över luvkapaciteten i min nya vinterjacka!


Årets första snöbollskrig är för övrigt avklarat! Tack kussen!


Sofia i snöstorm

Av Sofia - 24 november 2008 08:49

Jag är fången, strandsatt, fast, kvar eller hur man nu väljer att uttrycka det. Det är snöstorm och mitt flyg är inställt. Jag vet att jag hyllat min kära Norrland, men nu är jag less. En liten tröst var det förstås att se att det gick lika kämpigt på Arlanda som här på lilla Alvik.


05.30 i morse ringde jag luftfartsverket för att fråga om vilken tid jag blev tvungen att checka in, då mitt flyg beräknades bli 3 timmar sent. Jag satt i telefonkö i 20 min, medan jag febrilt letade efter ett telefonnummer till SAS. Ingen större framgång där kan jag meddela. Gav upp köandet och tvingade stackars Jonas att köra ut mig till flygplatsen så jag skulle få prata med någon ansvarig, trots att LFV under tiden annonserat om att mitt flyg var definitivt inställt.


Jag får åka hem imorgon istället. Detta betyder att jag missar en hel dag i skolan och genomgången av riksartiklarna vi ska skriva i veckan. Men jag har bestämt mig för att sluta sura, det finns ingenting jag kan rå över längre.


För er som inte vet det så är jag en jävligt glad och trevlig tjej och jag tar sällan ut mina aggressioner på andra levande varelser. Imorse hittade jag dock en slagpåse i SAS digitala supporttant; Eva. Men till och med hon kunde ge mothugg…



Av Sofia - 23 november 2008 19:04

Gårdagens hockey orkar jag knappt diskutera. Snacka om Hawaii! Det såg riktigt dystert ut ett bra tag, men efter en snygg upphämtning i sista perioden kvitterade vi till 3-3 för att sedan vinna i sudden. Riktigt trevligt. Jimmie Eriksson är för övrigt min tilltänkta om det skulle skita sig med Jonas.


Vi somnade runt 02.00 igår och vaknade lagom utvilade vid 10.00 Sen såg vi lite Saturday night live och Mad TV. Efter det somnade jag och sussade gott till kl 17.00 Jag fattar ingenting. Jag måste ju gå på sparlåga hela tiden. Eller kanske jag varit törnrosa i ett tidigare liv?


Nu är vi precis hemkomna från svärföräldrarna. Fått lite mat i magen och låtsats vara intresserad av travet. Nu blir det sängen igen. Peace.

Av Sofia - 22 november 2008 16:53


Sen jag flyttade till Stockholm verkar det som att min Jonas hem förvandlats till en riktig ungkarlslya. De tre främsta känneteckena på detta fenomen är:


A. diskberg

B. dammråttor

C. en kyl med väl omsorgsfullt valt innehåll

 

Trots punkt C lyckades vi igår sno ihop en riktigt mysig fredagsmiddag. Förtärandet följdes av ett Dexter-maraton och filmen Madagaskar II i sängen. Härligt!

 

Nu är vi hemma hos la familia i lilla Nordmaling och ser hockey. Periodpaus nu. HV71- SAIK 1-0. Det ser inte strålande ut, men vi får hålla tummarna på att det vänder och det genast!



Ungkarlskyl?

Av Sofia - 21 november 2008 15:59



Jag: Åh, jag saknar ändå Umeå!

Johanna: Sofia, Umeå saknar dig också!

he ä inte lätt när he ä svårt

jag kan twittra också

för exakt nåt år sedan...

sök

fråga mig

12 besvarade frågor

senast

pokiepoke

år efter år efter år

too cool for school

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

hur många?

pipip

lite olika


Ovido - Quiz & Flashcards