Alla inlägg under april 2009

Av Sofia - 14 april 2009 14:44


Park Lane, påskafton i Göteborg

 Storkusinen och lillebror på Park Lane.


Påskaftonen firades med shopping i Kungsängen, fotboll på nya Gamla Ullevi och mysmiddag hemma hos morbror vid Majorna. Efter att jag och lillebror Petter smygdruckit öl ur morbroderns draughtmaster hela eftermiddagen beslöt vi oss slutligen för att ta en sväng på stan med storkusinen som också bor i Götet. Oj vilken kväll det blev! 


Vi började på Rockbaren och slutade på Park Lane. Mot småtimmarna hade vi hunnit bli relativt förfriskade alla tre och vi dansade som jag sällan dansat förr. Vid ett tillfälle lyfte lillebror upp mig i luften, på det mycket trånga dansgolvet, och tappade balansen. Han föll raklång och baklänges in i ett bord tillhörande tre gigantiska rakade killar, som på något magiskt vis lyckades spilla sina respektvie öl över sig. På en millesekund reste de sig upp med mord i blicken.


Hulliganen: Awa, awaaa, awwaaaa!!! Aaaaargh.

Lillebror: Kan vi inte gå ut och snacka istället??


Brorsan kunde helt enkelt inte höra vad jätten sa och ville därför gå någon annanstans och snacka om saken. Det han sa kan dock tolkas på fler än ett sätt (jag tänkte typ Let's take it outside) och innan jag visste ordet av det hade jag kastat mig på storkillen i någon sorts krampaktig kram och förklarat att Petter var just min lillebror och en väldigt oförarglig sådan.


Bror avlägsnade sig diskret. Storkillen såg fortfarande lika förbannad ut. Jag tvekade, men bestämde mig ändå för att spela norrlandskortet, så jag fortsatte med att berätta att vi var oförstående norrlänningar som inte riktigt visste hur man betedde sig sådär långt ner i landet. Han mjuknade lite. Vi snackade en stund och sedan på något magiskt vis hade jag omstyrt världens krogslagsmål till en gladdans. 


När vi vaknade till liv dagen efter frågade bror: Alltså syrran!? Vad sa du till han som skulle nita mig egentligen? När jag såg honom resten av kvällen petade han på mig och bah Det är lugnt grabben, det är lugnt!


I rest my case, jag är en peacemaker!

Av Sofia - 13 april 2009 23:46


Såhär såg det ut igår när jag stajlade krullet till minstbrorsan och plattångade håret på honom, Stockholmsåterresan till ära. Nu är jag hemma i Huddinge igen. Bloggar mer om min händelserika Göteborgspåsk imorgon. Gud vad jag gillar västkusten. 

Av Sofia - 11 april 2009 18:38


6-0, hahahahah!


Jag vet att jag skrev att jag inte skulle blogga förrän på måndag, men det är svårt att hålla sig. Skadeglädjen är nämligen den enda sanna glädjen! Det snöar i Nordmaling och igår stekte vi barbenta i Slottskogen. Idag har jag sett min första fotbollsmatch på länge. Det har aldrig känts så rätt att stå i en blåvit klack. Glad påsk Djurgår'n! 


Nu ska jag ut och göra Göteborg osäkert med storkusinen och lillebror. Pussen.

Av Sofia - 9 april 2009 19:02


Som bekant har jag en liten extrafamilj här i Huddinge. Tog en java (som Hanna så fint brukar kalla kaffe) hemma hos dem idag när ett gäng påskkärringar kom förbi. Min bonuspappa hade köpt en gigantisk godispåse, men inte tänkte han dela med sig av det till de små barnen. Nej, inte då. Jag vill inte stötta sånt där. Det är ju tiggerier! 


För att inte verka för snål hade han dock garderat sig med en burk utgångna 50-öringar. Barn märker ingen större skillnad ändå... Nähä? Eller? Han är bra rolig!


Gårdagskvällen kändes näst intill magisk. Var längsedan jag hade så roligt! Ett riktigt gott gäng är vi. Det blev dock rätt blött och jag misstänker att jag fortfarande var smått berusad när jag äntrade gymmet imorse. När jag body pumpat klart slog nämligen baksmällan till, BIG TIME.


Eftersom vi nu har påsklov tänkte jag ägna de kommande dagarna åt en del lovliga aktiviteter. Sämpel; åka till Götet med familjen. Jag tar därför semester för första gången i blogghistorien, men håll till godo mina vänner, vi hörs igen på måndag! Tills dess vill jag önska er alla en riktigt glad påsk!  


Nordmaling (typ) 1994 Året var (typ) 1994 och jag, lillebror och lillasyster gladpåskade för fulla muggar i lilla Nordmaling. Anmärkningsvärt är att jag trots min ringa ålder hade vett nog att posera för att framhäva mormors pjucks på bästa vis, att lilleror ser ut att tänka ungefär Varför just jag? och att lillasyster inte liknar något annat än en asiatisk surtant. 

Av Sofia - 9 april 2009 18:00



april 2008


Ville bara göra er uppmärksamma på att det idag är exakt ett år sedan jag glassade runt i San Francisco. Det var tider det!

Av Sofia - 8 april 2009 18:38


sko-Marie - kaschar


Vaknade upp och kände hur det rasslade till i halsen och beslöt mig därför för att ställa in dagens träning. Istället åkte jag och Marie till Barkabys outlet och gick lös i butikerna. Jag är typ 1200 kronor fattigare, men typ 1200 gånger lyckligare. Tänk vad lite shopping gör gott för själen. 


Snart bär det av till studentpuben och där väntas det stand-up (ja, igen). Ni som bara ska sitta hemma och uggla får inte glömma att kika på Snacka om nyheter!  Peace.

Av Sofia - 7 april 2009 22:10

 

Dessa inhandlades idag. Det är förmodligen det dyraste paret örhängen jag någonsin har ägt (undantaget komfirmationspresenter), men de kändesjag! Kunde inte låta bli...

Av Sofia - 7 april 2009 21:01


Vi har gått på påsklov nu! Wiiihaaa. Det har jag, Marie, Hanna Vicky och Linus firat med hasselnötsglass i vårsolen på söder. Efteråt strosade vi runt i lite second hand-butiker och sedan stack jag iväg och körde två pass på Sats. Dubbeltrubbel. Nu är jag död som en annan smurf, men det var det värt!  Lätt.

he ä inte lätt när he ä svårt

jag kan twittra också

för exakt nåt år sedan...

sök

fråga mig

12 besvarade frågor

senast

pokiepoke

år efter år efter år

too cool for school

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

hur många?

pipip

lite olika


Skapa flashcards