Senaste inläggen

Av Sofia - 17 februari 2012 00:41

Jag älskar historikfunktionen här i bloggen. För exakt ett år sedan kläckte jag ur mig nedanstående:


Jag drabbades av helt jävla plötslig bakisynkighet. "Vem vill ha stolthet när man kan få den man vill ha?" Jadu? Det här är första gången jag inte får snubben jag vill ha. Och stoltheten svalde jag för längesen. Jag har förlikat mig med tanken. Jag har fattat grejen. Så nu kan det väl sluta? Far och flyg dumkänsla!


Skrattar bäst den som skrattar sist. Jag får ALLTID killen jag vill ha. Och jag kunde inte vara gladare!

Av Sofia - 15 februari 2012 22:42

Vill varna känsliga läsare. Ni som inte vill se väl valda delar av min röv kan sluta läsa här.

-----------------------------------------------

Jag säger då det - livet som resereporter är hårt. Det började med att jag precis efter att ha skrivit föregående blogginlägg fann hela Afrika spontanformerat i florsockret på min semla. När jag förde den mot munnen var det som att den talade till mig: "Tänk på barnen i Afrika!" Den var inte alls lika god efter det.


Sedan var det bara att skutta vidare mot Sveriges framstjärt, med andra ord ordvitsarnas hemvist, härliga Götlaborg. Där mässade vi oss, bodde på det nyöppnade Clarion Hotel Post och levde loppan i största allmänhet. Halva förlaget blev emellertid gravt imponerade över min och en annan donnas förmåga att sova två timmar på ett dygn och ändå vara så förträffligt hurtiga och arbetsförmögna nästföljande dag. Det bör tilläggas att jag vid ett tillfälle kan ha "vilat ögonen" vid middagen på en finrestaurang - och det inte utan att jag blev upptäckt (god damn).


Men för att återgå till resandet. Efter ett litet fall från en scen på den vittomtalade nattklubben Excet (hörde jag white trash-varning?) kom jag hem till Stockholm med en souvenir. Denna liknade Ulfen igår vid Island och jag är inte sen med att hålla med om att det är lite likt. Varsågoda.


För att summera: den senaste perioden har varit intensiv, händelserik men framförallt sjukt jäkla kul.


  

Av Sofia - 9 februari 2012 19:18

Veckan har gått fort som Zlatan. Den första höjdpunkten var mysmiddagen med barndomspolar-Hanna. Skaldjurssoppa, nyttigdessert, dum-tv, bubbel och wirre kan i och för sig inte bli annat än bra.


Den andra höjdpunkten kom från Göteborg igår i form av mormoran och Bossen. Behöver jag säga mer än "mormormat"? Don't think so.


Här ser vi båda i min soffa, djupt försjunkna i de senaste numren av Romantic Escape och Escape 360º. Mys!Ulfen däremot har jag inte sett röken av sen förra onsdagen och jag skulel ljuga om jag sa att inte Ulfstinensen började kännas påtaglig. Han har haft projektvecka och avslutar den - precis som man ska göra - ikväll tillsammans med kursarna över lite öl. Det känns lite bittert. Och nej, han är inte en dålig "livskamrat" (haha, hittade inget bättre ord), det jag försöker säga är att jag saknar det ljuva studentlivet. Lite.


Annars har det i sedvanlig anda varit fullrull på jobbet i veckan. Pressluncher på exempelvis på Nordic Light Hotel, korrande och kreativt skrivande tar på krafterna. Nu vill det bara till att ladda om för imorgon bär det av till Göteborg. Och just det, nu kan jag äntligen lägga till "smekmånadsexpert" på CV:et. Känns strålande.

Av Sofia - 6 februari 2012 15:30


Idag kompar jag loss i mjukisar framför Melodifestivalen på SVTplay. Det kan behövas efter en så intensiv period. Gammkroppen pallar uppenbarligen inte tvådagarsfest och -mäss.


 

I torsdags skakade jag loss i Hammarbybacken med en kollega. Skidåkning blev det mindre av, men desto mer av mys i kåta med brasa. Vi fick bland annat äran att lyssna på en motivationsföresläsning av Thomas Fogdö och äta deliciösa minisemlor gjorda med kärlek av stjärnkonditorn Magnus Johansson. Inte dumt alls.


 

När jag sedan kom hem sensent på kvällen var det bara att packa väskan för att tidigitidigt bege mig till flygplatsen morgonen därpå. Mot Malmö! Bröllops- och vinmässan blev en succé även där. Och Skåne levererade dessutom i både uteliv och trevligt folk. För den (något censuererade) versionen om vad jag ägnat mig åt i hegen kan ni klicka HÄR.

Av Sofia - 1 februari 2012 19:31

Igår glassade jag och Clara runt på ett sedvanligt pressevent som en turistbyrå arrangerat. När jag besökte toaletten var jag med om en riktig nära döden-upplevelse. Efter att ha stängt dörren om mig attackerads jag nämligen av tusen små fåglar och drabbades givetvis av P-A-N-I-K!

Så gick det alltså till när jag blev varse om att trenden med att ljudsätta offentliga rum uppenbarligen växer. But still... Man vill ju inte få känslan av att kliva in i en Hitchcockrulle när man går på dass!? Min mamma hade bergis fått en smärre hjärtatack om hon fått för sig att uträtta sina behov där.


Jag antar att jag ska vara tacksam för varningstexten "Akta fåglarna" på utsidan av dörren. Men int' fan kopplade jag innan det var för sent.

Av Sofia - 26 januari 2012 19:42

 

Den sprider sig.

Av Sofia - 24 januari 2012 00:02

Idag har jag glassat på förhandsvisning minsann. Jepp. Visste ni för övrigt hur svårt det kan vara att publicera en jäkla packshot?

Av Sofia - 20 januari 2012 00:00

Bättre sent än aldrig heter det ju. Och när jag såg min systers årskrönika kände jag att det var dags.

Det här inlägget (minus det om jul och nyår) skrev jag för övrigt i mitten av december...


2011


2011 var året då jag tog min journalistexamen, klippte mig och skaffade mig ett jobb

- ett drömjobb dessutom, det bör tilläggas.


 

2011 var också året då jag åkte på min första reportageresa, det bar av till Dublin,

den efterföljdes senare av en till Rom. Men först fick jag stolt stå på scen och inse att

jag klarat av att sätta upp en hel spexföreställning - with a little help from my friends.


    


Sen kom sommaren som jag som vanligt välkomnade med underbaraste Midsummer Crew

och skrev låtar om vår bakisångest och allsjöng också om härliga tider.

 

Det var sommaren 2011 jag fann kärleken (nåja, men det var då vi blev det "ett vi") och åkte

på min kanske sista festival någonsin (sista i tält- och petflaskfyllebemärkelse åtminstone).


     


Jag fick även äran att återigen teama med finaste G.U.D-Annika på Gotland.


     


Det var sensommaren 2011 jag såg folk köa på Zakynthos för att kyssa ett

gammalt liks fötter och åt pita gyros, badade och bara var med världens bästaste familj.

     

Sedan föll löven och den mörka höstdagen då min farmor somnade in kom.

Nu vilar hon i våra minnen.

 

2011 var året då jag köpte min första lägenhet som jag alldeles snart ska flytta in i.


 

Men det absolut coolaste var nog ändå Nobelmiddagen - JAG BLEV INBJUDEN TILL NOBEL!

- och efterfesten då jag skakade rumpa med makarna Bildt.


       

       


Julen firades i hemmets "lugna" vrå och nyår i sporthallen med storsläkten

- med Ulfen vid min sida, vilken nyårsraket!

 

    


För att summera kan jag säga att det här är det bästa och mest händelserika året jag varit med om. En vän försvann (på gott och ont), några nya bekantskaper har stiftats, några andra har blivit vänner och de gamla har varit lika fantastiska som de alltid varit. Tack för att ni finns, stöttar mig i vått och torrt och förgyller min vardag! Gott nytt år på er allesammans! 

---------------------------------------

Och nu då? Jag trivs som fan i nylyan - kom och hälsa på! På jobbet händer det grejhojta, det är roligt som tusan! Jag är kär som ett as och livet är A to the mazink i största allmänhet. Yeay.

he ä inte lätt när he ä svårt

jag kan twittra också

för exakt nåt år sedan...

sök

fråga mig

12 besvarade frågor

senast

pokiepoke

år efter år efter år

too cool for school

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012
>>>

hur många?

pipip

lite olika


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se